Full fart i Asia

Etter at det har vært stille og rolig på sports fronten noen dager nå så er det like før det løsner og blir full fart igjen. Hele vinter sport sirkuset har nå forflyttet seg fra Europa og til Asia – nærmere bestemt til Sør Korea og Pyeongchang for å delta i Olympiske Leker som arrangeres der nå i 2018. Dette er de 23. vinterlekene som arrangeres.

Norge

Norge jobbet også hardt for å være med i prosessen for å få tildelt vinterlekene i 2018. Tromsø, Trondheim og Lillehammer/Oslo var de tre aktuelle plassene for å arrangere lekene nå i 2018. Til slutt ble det bestemt at Tromsø skulle være Norges representant til å søke, men før søknaden ble ferdig utarbeidet ble det snudd helt rundt og bestemt at søknaden skulle trekkes tilbake. Dette på grunn av store avvik i økonomien som var budsjettert med for arrangementet. Dermed søkte ikke Norge om dette OL. Derimot kjempet tre andre kandidater om tildelingen, og til slutt var det altså den sørkoreanske byen som vant. Dette ble klart allerede i 2011 på et møte i den Internasjonale olympiske komite.

I Korea

Norge får en god åpning i Korea dette OL. Vårt mix lag i Curling slår de største favorittene i sin innledende kamp. Et godt og hyggelig resultat allerede før OL har kommet skikkelig i gang.

De fleste av Norges utøver er vel nå på plass i OL byen og som nesten sagt vanlig så foregår det munnhuggeri og skriverier fra flere hold om forskjellig ting. En av de store sakene nå før OL har jo vært alt om Russland og deres deltakelse i lekene. Mange av landets utøvere er nektet deltakelse. Men noen utøvere er der og vil konkurrere under det olympiske flagget og ikke det Russiske.

I den norske leieren virker det som om det er forholdsvis stille og rolig. Men utenfra har det kommet beskyldninger om for mye bruk av astma medisiner. Men det burde jo være veldig klart for alle i den norske leieren at dette er et hett tema i alle sports sammenhenger. Men samtlige i den norske leieren bedyrer at de ikke har noe å skjule og spiller helt med åpne kort i denne sammenhengen. Så la oss håpe at det aldri kommer noe feil på slikt fra norsk side igjen.

Medaljer

Et av de aller største spørsmålene for et slikt stort arrangement som OL er hvem tar medaljer og hvor mange medaljer klarer de norske utøverne å samle sammen?

Totalt skal det deles ut over 100 gullmedaljer. Forrige vinter OL klarte Norge å samle sammen 11 gullmedaljer, 5 sølv og 10 bronse medaljer.

Mens Norge har gjennom tidene samlet sammen 118 gullmedaljer i vinter OL sammenheng i perioden fra 1924 til 2014. 11 sølv medaljer og 100 bronser. Totalt blir det 329 medaljer og med det så er Norge det mestvinnende landet i vinter OL sammenheng.

La oss håpe at dette resultatet forbedres nå i 2018 og at Norge blir enda lenger foran andre land etter dette OL.