Hjem nummer to

I forrige artikkel skrev jeg litt om hvor hjemme er for meg. Om det er enten Norge fortsatt selv om jeg bor i et annet land, eller om det er Thailand som er det landet jeg bor i. Jeg har oppholdt meg mye i Thailand de senere årene, og har jo på den måten også bygd meg opp til at det er hjemme her også. Men faktisk så tror jeg hjemme nummer en – for å kalle det slik – vil alltid være i Norge.

Thailand

Thailand

Det å bo i Thailand er faktisk mer spesielt enn mange tror. Det er ikke det samme å bo her som det å være på ferie her. Det er store forskjeller faktisk. Og etter hvert som man får etablert seg så lever man et helt normalt liv. Noen forskjeller og fordeler er det selvfølgelig, men de skal jeg komme tilbake til. Her er noen tanker og ting jeg har tenkt og gjort i forbindelse med å bo i utlandet på denne måten; En kjempefordel for min del er temperaturen her nede. Jeg har faktisk ikke hatt på med langbukser siden jeg var i Norge i fjor (mai – 2017) og bare det er jo en nytelse. Og det er veldig behagelig for muskulaturen min som verker når det blir kjøligere. Her nede er jeg fri for å ta tabletter for slikt. Dette er jo en av hovedgrunnene til at jeg flyttet hit ned. Men det er ikke alt som er billig her nede. Helt greit at mye er billig og eller billigere enn i Norge, men det er en del ting som er selvfølgelig i Norge som må betales for her for oss utlendinger.

Forsikring

Punkt 1 er jo forsikringer. Helseforsikring er vel noe av det viktigste man kan ha når man bor i utlandet slik. Jeg var veldig nære å falle i den fellen her for en tid tilbake. Jeg har i mange år bare hatt vanlig reiseforsikring når jeg har reist frem og tilbake. Og den er for så vidt helt grei den. Men dersom du overstiger maksimum antall dager pr reise, da er du ille ute. Navnet på en reiseforsikring er faktisk litt misvisende. Det heter helårs reiseforsikring. Men gjelder kun for noen uker for en enkelt reise uten at man gjør noe med det. Så skal man være i utlandet over lengre perioder, så må man tegne egne forsikringer. Og slike forsikringer er ikke billige. Men de er veldig lønnsomt har jeg fått erfare dessverre. Jeg ble skikkelig syk ved tre anledninger tidligere i år og fikk bruk for forsikringen. Da var det meget behagelig å ha slikt i orden. Hadde jeg ikke hatt ting i orden ville min historie ha kostet med noe over 100 000 norske kroner! Jeg skal ikke komme mer innpå hva min situasjon er og hva jeg var syk og så videre, men jeg kan bare si med store bokstaver – SØRG FOR Å HA ALLE FORSIKRINGER I ORDEN. Du får bruk for forsikringen når du minst aner det og skjer det noe så skjer det jo som alle vet alltid på feil tidspunkter og slikt! Huff det ble mye på en gang dette her. Men ok – jeg stopper med dette – jeg får heller skrive mer om slikt i en neste artikkel eller noe. Ha en fin forsikret dag!