Hjemme og hjemme

Jeg har jo tidligere her skrevet litt om høytider og litt om livet i Thailand. Så det er jo ingen hemmelighet at jeg lever her i Sydøst Asia og i Smilets land det meste av året. Nå har jeg nettopp vært en liten periode i Norge igjen, men er tilbake i Thailand igjen. Og hverdagen er i ferd med å «normalisere» seg igjen. Jeg skriver litt nesten hver dag (jeg har mange forskjellige sider) og jeg rusler med mitt samt har mange gode venner rundt meg. Og mine sykdoms problemer det siste året begynner å gå riktig vei – så alt ser ok ut for de neste månedene.

Hjemme

Er jeg hjemme nå her i Thailand, eller var jeg hjemme når jeg var i Norge nylig? Ja takk begge deler er vel kanskje det beste svaret på dette. Jeg er norsk og er selvfølgelig hjemme når jeg er i Norge. Men jeg har jo meldt utflytting og har bygd meg opp et liv og et lite hjem her i Thailand også. Så jeg er også hjemme her faktisk. Det er her jeg lever flest dager i løpet av året. Slik vil det alltid forbli for min del tror jeg. Trives bra med å ha det slik på denne måten.

Norge

I Norge har jeg så godt som ingenting igjen lenger. Jeg har noen klær og noen få eiendeler som er på et rom hjemme hos min far. Han lar meg få bo der hver eneste dag jeg er i Norge. Vi har heldigvis et så godt forhold at det aldri er noe problem. Han sysler med sitt og jeg sysler med mitt – og slik går dagene i vei når jeg er der oppe. Denne gangen hadde jeg faktisk flere ærend enn bare å besøke familie. Det bruker jo å være den faste årsaken til å ta turen nordover. Men denne gangen hadde en gammel kollega tatt kontakt og spurt om jeg kunne hjelpe de i jobb. I spenning og stolthet over å bli spurt etter så mange år utenfor yrket mitt så svarte jeg ja. De trengte en til å arbeide for at de fast ansatte skulle kunne avvikle litt ferie mens det enda var sommer i Norge. Dermed ble det hele åtte uker med jobb på meg denne turen til Norge. Det gikk for så vidt greit. De problemene som oppstod var ikke jobben, men helsen min som begynte å protestere igjen. Det er jo fra denne jobben jeg har blitt uføretrygdet. Selv om jeg så gjerne ønsker å jobb. Flere ting jeg ble meget overrasket over som hadde endret seg siden sist jeg arbeidet aktivt, men ingenting var verre enn at det var full mulig for meg å «justere» meg inn igjen.

Thailand

Thailand som hjem er også litt spesielt. Det er ikke bare ferie og herlighet slik veldig mange tror. Det er mye mer å tenke på når man skal bo her nede enn når man er på ferie faktisk. Men jeg skal skrive litt mer om det i min neste artikkel her på siden.

Thailand