Hjerterknekt – ny privat blogg

Domenet hjerterknekt kan komme fra mange forskjellige ting. Min grunn til å benytte dette kommer fra en periode tidligere i mitt liv hvor jeg var aktiv som kortspiller. Og jeg har faktisk flere historier hvor hjerterknekten var sentral. Jeg skal ikke komme inn på min livshistorie nå, men heller se litt på hva som skjer i nuet.

Jeg har lagt min kortspilling på hyllen for flere år siden g i dag spiller jeg bare tilfeldig en runde eller to i året kanskje. Her jeg oppholder meg og bor i dag er det ikke tillatt med kortspill som er forbundet med noen form for gambling. Så da er det best å holde seg på riktig side av loven.

Hjerterknekt – ny privat blogg

Utlandet

Jeg har altså forlatt Norge til fordel for litt mer varmere strøk. Jeg har i mange år hatt problemer med min rygg og nakke og smerter der. Men når de blir oppvarmet så lindrer det på smertene og jeg behøver ikke spise medisiner for å holde smertene under kontroll. I store deler av tiden er medisinene her kun som sikkerhet og veldig sjelden i bruk. Det er en herlig følelse etter mange år med like mye piller flere ganger om dagen så man nesten kunne unnvære et måltid. Jeg mener det var så mange av dem at de utgjorde like mye inntak som et mindre måltid mat.

Jeg har i flere år tilbragt flere måneder av året i varmen – da for det meste i Thailand. Thailand er et herlig land men også «farlig». Landet er ikke farlig på grunn av kriminalitet, men på grunn av de mange fristelsene. «The Land of Smile» (LOS) har ikke bare sol og varme, men de har også billige varer som en frossen nordboer ikke er vant med hjemme på berget. Jeg tenker da på alkoholen. «Kong Alkohol» kan lett ta overtaket dersom han slipper til for mye. Prisene og tilgangen på alkohol er totalt forskjellig her sydøst Asia enn det er i Norge. Og ikke minst synet fra lokalbefolkningen på bruken av alkohol er også totalt forskjellig her kontra i Europa og spesielt kanskje da Norge. Som du sikkert er kjent med så er jo synet på alkohol litt mer liberalt jo lenger syd man kommer i Europa også.

Flyttet

Jeg tok altså avgjørelsen her for få år siden å melde flytting fra Norge til Thailand. Ikke det at jeg angrer på den avgjørelsen, men det var flere hensyn å ta enn det man tenkte over før man tok avgjørelsen. Greit at mye er billig her, men det er jammen mye som koster også. Men veldig mye av dette har store variabler og kommer mye an på deg selv. Men med kun 1 normal trygde inntekt så lever man ok her nede, men ikke som en konge som veldig mange tror. Men – ja – pengene strekker mye lenger til her nede enn hva de hadde gjort i gamlelandet. Det som koster mye penger for en trygdet person her nede er forsikringer. Jeg betaler omtrent tilsvarende 1 måneds trygd i forskjellige forsikringer i året her nede – like oppunder!

Flyttet

Kommer tilbake til mer om Thailand og diverse her nede fra ganske snart. Hei så lenge