Litt sports oppdateringer

Det skjer så mye på sports fronten nå om dagen at jeg klarer ikke følge med på alt som er lenger. Jeg har tydeligvis for å mye å gjøre for å være 100 % oppdatert på all sport slik jeg var tidligere. Tiden forandrer seg jammen slik de voksne sa for en «million år» siden – eller for «få» år siden da jeg var ung og de urgamle. All vintersport er jo i gang for fullt og venter på OL som skal skje litt ut i 2018. Annen idrett er i ferd med å avslutt med finaler og Verdensmesterskap.

Håndball

I dagene nå dette skrives spiller de norske damene håndball VM i Tyskland. De har spilt helt greit så langt i mesterskapet og er videre til sluttspillet mot forhåpentligvis finale og seiere (som vanlig). Det var kun de svenske damene som klarte å overliste de norske damene og svenskene vant innledningsvis. Nå er alt klart for sluttspillet og Spania er første motstander der. Jeg skal ikke røpe noe resultat her i denne serien da dette ikke er noen nyhetskanal med ferske nyheter. Finalen i damenes håndball VM spilles i Hamburg den 17 desember.

Håndball

 

 

Herrene er også kvalifiserte for EM, men de skal ikke i ilden før nesten halvveis ut i januar. De åpner sitt mesterskap mot Hviterussland den 14. januar.

Fotball

I Norge er fotball sesongen ferdig for lengst. Det var kun årets cup finale som gjensto frem til for noe dager sider. I tillegg skal de også møte Frankrike og Østerrike i sin innledende gruppe.

Vintersport

All vintersporten er for lengst i gang og Norge har markert seg nesten i alle grener med gode resultater. Gode resultater er seiere i Norsk vintersport. Det siste jeg så på TV var skiskytternes stafett hvor de hadde valgt å hvile de tre beste utøverne sine. Løpet av spennende lenge og var preget av ganske hardt vær. Men til slutt var det ingen tvil om hvem som er best på skiskyting i verden selv om de stiller med «B-Laget»

Norge stil med Ole Einar Bjørndalen, L’Abee Lund, Bjøntegård og Birkeland. Etter fire etapper var Norge nesten to minutter foran Tyskland og enda 40 sekunder mer foran Frankrike. Herlig seier til de norske gutta selv om ikke alle landene kjørte med sine aller beste utøvere.

Alt dette var i Hochfilzen i Østerrike, mens den neste runden går i Annecy i Frankrike. Det er siste runde før det er jule ferie for alle skiskyttere!

Vintersport

Alpint

Her går det unna som vanlig. I siste renn var Norge helt i toppen igjen i verdenscup rennet i Val D’Isere. Det var slalåm som stod på programmet og det var Henrik Kristoffersen som kom på annen plass. Han leder sammenlagt cupen i årets sesong. I storslalåm endte han på femteplass. Gutta i farts disipliner er på vei til Val Gardena og skal kjøre en runde til der før Jul.

Det kommer en litt mer fyldig oppdatering i julen når alle er på litt pause. Ha en fortsatt fin førjulstid og husk å gjør litt annet enn bare sport på TV!