Litt sportsoppdatering

Norge og vinteridrett er et stort kapittel å følge med på. Nesten umulig å følge med på alle deler dersom man ikke er særs spesielt interessert. Men det er jo mye som kommer frem i media selvfølgelig og alle av de store mediene har jo etter hvert bare lagt opp til mer og mer dekning av slike sporter. Alt har blitt mye enklere etter hvert som utviklingen med internett og direktesendinger av lyd og bilder har spurtet fremover. For det har det jo gjort de siste årene. Det er nemlig ikke mange år siden det var bare «grøt» å få oversendt på slike strømmelinjer – da spesielt igjen kanskje grenseoverskridende fra utlandet og hjem til «Ola på Bjerget».

Tour de Ski

Årets andre høydepunkt (først i rekken) for våre langrennsløpere ble ikke helt hva vi trodde og håpet det skulle bli. Greit nok det tok seg inn en del etter hvert, men starten var ikke bare i vårt spor. Allerede før start var det jo store diskusjoner i den norske leieren om hvem som skulle reise til Tour de Ski og hvem som ikke skulle reise. Petter Northug tapte reisen denne gangen og kom ikke med. Det skapte store overskrifter i media og på sosiale medier.

Første rennet kom i Sveits og var prologen til sprint for herrer. Fem mann fra 20 plass eller svakere. Fire mann utenfor listene for å gå videre. Svakeste plassering var 45 plass! Fjerde til sjetteplass på de tre beste norske.

Fem norske damer gikk også videre fra prologen.

Men for herrene var diskusjonen i gang – hvorfor var ikke Petter med når svakeste løper endte på 45 plass i en prolog?

2. løp

En del bedre igjen plasseringsmessig –  syv løpere inne blant de tjue beste. Men det var sveitseren Cologna vant denne 15 kilometeren med felles start.

På kvinnesiden var det enda mer fart – topp to plasseringer på Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng. Resten av jentene alle inne blant de 25 beste.

3. løp

Fortsatt i Lenzerheide i Sveits og Cologna nyter godt av hjemmebane. Seier igjen på 15 kilometer jaktstart. Martin Johnsrud Sundby følger opp med nok en sterk annenplass. Det begynner å spre seg godt allerede i toppen av rennet sammenlagt. Over to minutter nå mellom første og tiendeplassen. Ustiogov, Johnsrud Sundby og Alex Harvey er det tre i toppen.

På damesiden leder svenske Stina Nilsson, mens to norske følger deretter. Østberg og Weng. Vi har også Falla og Harsem rundt minuttet etter på sjette og syvendeplasser.

Fjerde og femte løp

Sprint i Oberhof avlyst på grunn av værforholdene.

Så kom endelig noe norsk å juble over igjen – Emil Iversen slår til og vinner 15 kilometer fristil.

Fullfør eller ikke

Så har diskusjonen startet om hvem som skal fullføre touren og ikke. Spare seg til NM og OL er en stor årsak, mens andre sliter litt med små sykdommer.

Men det ender i hvert fall med at de beste norske fortsetter helt til mål selv om noen av de som ligger nedover listene reiser hjem.

Vinnere

På herresiden ble det ny seier til Dario Cologna tilslutt. Han vant for fjerde gang i karrieren.

På damesiden ble det tittelforsvareren Heidi Weng som klarte sammenlagtseieren til slutt. Ingvild Flugstad Østberg på andreplassen.

Det skjer veldig mye annen sport også nå på nyåret på vinteren, men får ikke med meg noe her denne gangen. Følg med for å se hva neste blir herifra!