Norske medaljister under Olympiske Leker 2018

Flere av disse saken skriver jeg mens de Olympiske lekene pågår for fullt i Sør-Korea. Det kan være at de ikke er ute på trykk før OL nesten er over, men det er dessverre bare treghet i publiserings systemet. Sakene er like aktuelle uansett om de kommer frem under OL eller etter OL.

Så langt etter seks dager så har Norge hatt et forholdsvis godt OL i mine øyne. Noen av våre favoritter har sviktet men da har yngre krefter kommet til og vist at det gror godt i vinteridretten i Norge. Noen av de har jeg hørt om tidligere, men det er navn jeg ikke har hørt før. Men jeg skal innrømme at jeg ikke er like ivrig på å følge med på alle løp hele sesongen lenger som jeg var en gang i tiden!

Mange medaljer

I dag må ha vært en meget godt historisk OL dag for Norge. Først så vinner alpin gutta Gull og Sølv i utfor, så kjører like gjerne Ragnhild Mowinckel inn til Sølv i storslalåm. Dagen fortsetter med Gull til Ragnhild Haga hvor vår superveteran Marit Bjørgen tar bronse i samme renn. Så blir det en av de meste spennende løpene jeg har sett på lang tid med 20 kilometer skiskyting. Men det ender med Gull til Johannes Thingnes Bø.

Fort oppsummert så har Norge vunnet tre Gull, to Sølv og en bronse på dagen i dag – torsdag 15 februar 2018.

Totalt har Norge nå etter en uke med øvelser vunnet 6 gull, 7 sølv og 4 bronse medaljer. Det er nest best nasjon sammenlagt – kun etter Tyskland som har kun 15 medaljer totalt, men 9 av de er i gull. På tredjeplass kommer Nederland med 12 medaljer hvorav fem er av edleste valør.

Gullvinnerne

De som har vunnet Gull for Norge så langt i tillegg til de tre som har vunnet sine medaljer på denne historiske medaljedagen er;

Simen Hegstad Krügers som vant sin Gull medalje i 2 x 15 kilometer skiathlon. I denne øvelsen fikk vi hele tre medaljer og skrev nok en gang OL historie. Det er ikke ofte tre utøvere fra samme land «tapetserer» pallen. Men det skjedd altså i denne øvelsen.

Maren Lundby tok Gull i normalbakke i hopp for kvinner. Meget hyggelig å se at de norske damene gjør det så godt i hoppbakken.

Johannes Høsflot Klæbo vant den klassiske sprinten for herrer. Johannes var favoritt i denne øvelsen og innfridde oppskriftsmessig. Han leder alt i verdenscupen denne sesongen og bør kanskje vunnet enda en medalje før OL er ferdig?

Mer enn bare ski

Norge er en megastor skinasjon i verdensklasse. Men det er meget hyggelig å se at vi også har fått medalje i skøyter. Vi var en gang i tiden en stor nasjon sammen med Nederland på skøyter, men de dagene er historie. Vi har hatt meget gode utøvere etter det, men ingenting som i glansdagene hvor norske utøvere var på topp i alle normale øvelser på skøytebanen.

Sverre Lunde Pedersen sikret Norge en bronsemedalje på 5000 meter.

La oss håpe vi kan få se enda flere norske utøvere på toppen av pallen videre i løpet av disse Olympiske lekene!