Rundreise i Thailand

Det å kunne få reise rundt omkring i verden er en flott måte å få oppleve andre lands kulturer og tradisjoner på. Thailand har jeg jo tidligere nevnt som ett virkelig flott land å reise til. Det gjelder om man bare er på en ferietur eller om man er stort sett fastboende her. For Thailand har jo så utrolig mye og tilby oss av historie, kultur og ikke minst av utrolig mange forskjellige retter som vi ikke er vant til.

Chiang Mai

Ganske langt oppe i nord ligger byen Chiang Mai som er hovedstaden i provinsen med det samme navnet. Det gjelder alle provinsenes hovedsteder at de har det samme navnet som provinsen, man sier da Muang som betyr byen. Byen ligger rett ved Thailands høyeste fjell og er den største byen i den nordligste landsdelen. Byen er ganske gammel blitt, den ble etablert i 1296 og har veldig mange historiske bygninger man kan besøke. Byen ble utbygd i fra en liten by som den gangen het Wiang Nopburi og fikk snart overtatt tittelen som hovedstad i de nordlige områdene etter Chiang Mai. Templer finner man jo overalt i Thailand, men mange av disse templene er virkelig gamle og tatt veldig godt vare på. Noen av de flotteste templene i Thailand finner man nettopp her oppe og de er virkelig vert å ta turen innom for de er virkelig vakre. Temperaturen her oppe i nord er jo også mere passelig for oss nordboere da man ligger rett ved fjellet, ikke så varmt her oppe i forhold til lengre sydover. Byen er i dag som enhver storby, moderne og flott tilrettelagt for både innbyggerne og de tilreisende. Men de har vert flinke til å bevare sin historie og sin gamle kultur her oppe, noe vi alle setter stor pris på som tar turen hit. Kjedelig er det absolutt ikke her, man har utrolig mange ting man kan se og oppleve av utrolig mange varianter. Museer, mange flotte templer, flere flotte festivaler i løpet av året, zoo og flotte parker. Att stedet tiltrekker seg mange er det ikke tvil om, omtrent 5 millioner utenlandske turister samt rundt 10 millioner thaier besøker byen hvert år. Så dette har virkelig blitt en stor turistattraksjon.

Chiang Mai
Chiang Mai

Chiang Mai

Ett annet virkelig flott sted her oppe i nord er jo Chiang Rai som ble etablert av kongen Mangrai i 1262. Byen var lenge under Burma sitt styre men ble tatt tilbake av Thailand igjen i 1933. Byen er den nordligste storbyen i landet og byen har omtrent like mye og tilby tilreisende som Chiang Mai har, mange flotte historiske bygninger og historiske steder. Gjennom byen renner elven Kok River som igjen renner ut i den godt kjente Mekong elven som skiller Thailand i fra Laos. Byen ligger nesten 840 kilometer i fra Bangkok så det er en drøy kjøretur om man velger å ta turen opp hit. Det er derfor mange som heller tar fly oppover, det tar bare rundt en og en halv time. Så om man vil oppleve det virkelige Thailand bør man absolutt ta turen oppover hit.