Skuffende til slutt

Så har det skjedd igjen. Norge er skyhøye favoritter og har nesten vunnet kampen, spillet, finalen det er snakk om. Det helt normale er jo at Norge er best, men når det kommer til hovedspillet eller avslutningene så svikter det et eller annet. Denne gangen tenker jeg på håndballdamene som har tapt VM finalen mot Frankrike i Tyskland etter å ha «spasert» gjennom alle sine innledende kamper – kun «snublet» en liten gang underveis.

Oppvarming

Fast oppvarming foran årets store begivenhet er Møbelringen cup i Norge. Her ble totalseier i år igjen som nesten vanlig, med to seiere og en uavgjort. Årets store begivenhet er VM og EM som veksler hvert år. I år var det verdensmesterskap som skulle spilles.

Først ble Sør-Korea beseiret med gode siffer. Deretter var det Ungarn som fikk kjenne på Norges makt i dame håndball. Mens Russland klarte å holde samme tempo helt ut i 60 minutter og kampen endte uavgjort. Men en god oppvarming foran Verdensmesterskapet i Tyskland 2017.

VM

Årets Verdens Mesterskap skulle spilles i Tyskland og i første kampen i innledende runder var det Ungarn som skulle få smake på Norges makt for annen gang på litt over en uke. Seier til Norge med god margin – åtte mål.

Argentina

Neste ut i innledende runde var det Argentinske landslaget. Dette er et lag som normalt sett ikke gir Norges lag særlig motstand. Det skjedde heller ikke denne gangen. Seier med 15 mål. Argentina endte til slutt på 23. plass av de 24 lagene som deltok i VM sluttspillet.

Polen

Særlig mye bedre gikk det heller ikke for de polske damene da de møtte Norge på håndball banen denne gangen. Også de tapte med femten mål og endte langt nede på listene. Til slutt endte de på 17. plass.

Tsjekkia

Om man målte kampens kvalitet i antall mål så var det Tsjekkia som fikk hardest medfart og spilte svakest. De ble slått med sifrene 16-34. Altså 18 måls sier i Norges favør. Men Tsjekkia er normalt et bra lag og også denne gangen holdt de følge helt til åttendedelsfinalen før de måtte gi tapt for Nederland.

Sverige

Søta Brors damer var de som skulle gi Norge et «skudd i siden». Her var Norges eneste feilskjær i innledende runder og Sverige vant 28-31. Men Norge var allerede kvalifiserte for sluttspillet og hadde muligens en «teknisk pause» – hvem vet!

Sluttspillet

Så var alt klart for selve sluttspillet og finalene. Fire kamper gjenstod å vinne før verdensmesteren 2017 var kåret. Så langt alt godt og alt etter planen for Norges damer. Åttendedelsfinalen fikk Spania smake Norges kontringer, angrep og forsvar. Seier med åtte mål.

Sluttspillet

Russland var neste lag i kvarten. Russland er alltid vært et sterkt lag og man kan aldri være sikre på hvordan de spiller. De var ubeseiret i innledende runder og slo ut Sør-Korea i åttendelsfinalen. Men Norge ble for store og Russland ble virkelig «banket». 17-34 seier til Norge.

Det var en del å skrive om rundt dette, så jeg velger å dele det opp i enda en sak for å få med meg alt. Kommer «plutselig» tilbake med enda en artikkel!