Sport i tiden

Selv om det er på vei inn i en ny uke og det meste av sporten foregår i helgene, så har jegs port i tankene i dag. Min favoritt sport, sykling, er så godt som over for denne sesongen. Men det er aldri lang pause mellom i sykkelsesongene. Så de er snart tilbake. Fotballen ruller for fullt i de aller fleste land. Vintersporten er i ferd med å starte opp og det blir vel her sportsfokuset mitt blir liggende i tiden fremover. Det er jo Olympisk sesong denne sesongen og da skjer det alltid mye spennende.

Vinter

Fartsgutta eller alpinistene er i gang med sin OL sesong. Henrik Kristoffersen åpnet slalåm sesongen i finske Levi med å ende på pallen. Kun tyske Neureuther endte foran ham til slutt. Først andre omgang lå Henrik på tredjeplass. Når han kom til målstreken i andre omgang ledet han, men det gjensto to løpere på toppen. Tyskeren og briten Dave Rydning. Tyskeren kjørte sitt renn slik han skulle og ledet for briten skulle starte. Briten kjørte meg godt, men mot slutten av løypen tok han port på feil side etter litt problemer og kjørte ut. Hadde han vunnet dette rennet ville han blitt historisk som første brite som har vunnet et verdenscup renn i slalåm i historien!

Vinter

 

Trist melding

Det internasjonale alpin sirkuset fikk en trist melding også i utgangen av forrige helg. En fransk alpinist hadde omkommet under et treningsløp i Canada.Franskmannen er erfaren og har vært med i mange år, så det er veldig mange som føler med hans familie og er triste denne uken på han og hans families vegne. En annen trist melding for skisporten er alle doping meldingen som har kommet om russiske utøver den siste tiden. Så langt er seks utøvere fratatt sine medaljer fra sist OL og utestengt fra olympisk sammenheng på livstid

Annen vintersport

Resten av gjengen fra det norske alpin landslaget er ikke kommet skikkelig i gang enda, men de er snart i gang de også. Det gjelder også andre vinteridrettene. For hver uke og helg fremover sesongdebuterer flere og flere og om få uker er alt i fullt kjør som vanlig er på vinteren. Men altså denne sesongen så er det De Olympiske Leker i Pyeongchang i Korea.

Fotball

Fotball

Norsk fotball er i ferd med å avslutte årets sesong, mens Europa er nettopp kommet i gang med sine sesonger. Mye spennende på alle nivåer.Lagene til neste års fotball VM i Russland er i ferd med å bli klare. Danmark og Irland er vel den siste kampen som skal spilles for å klargjøre det siste laget der. En sensasjon i forbindelse med lag som er klare er at Italia ikke har kvalifisert seg til VM – det er første gang på 60 år at fotball VM skal spilles uten det italienske landslaget. Katastrofe for dem?Det er så mye sport som er i ferd med å starte opp og sport som skal skje fremover at jeg deler opp dette litt. Gir meg her nå, men kommer garantert snart tilbake med mer om sport i tiden. Ha en god dag!